A kolibri

A kolibri piciny termetében rengeteg ajándék, különleges adottság rejtőzik. A finomság, újjászületés, gyógyulás, életöröm, játékosság szimbóluma. A pillanat örömének megélését és a rugalmasságot, változásra való képességet jelképezi. Egyedülálló képessége, hogy tud egyhelyben lebegni, a mozdulatlanságban, állandóságban is a felszabadultságot megélni. Ugyanakkor pillanatok alatt képes irányt váltani, ha arra van szüksége.

Arra tanít bennünket, hogy az aktuális helyzetünkben, az itt és mostban megtaláljuk és megéljük az örömeinket, és ha szükségszerűvé válik változást indítsunk el életünkben. Képessé váljunk új perspektívából rátekinteni lehetőségeinkre és korlátainkra. A jelenlét és a változás összefonódása, vagy a kettő között általunk képzett híd segít eljutni bennünket a vágyaink, életcéljaink beteljesítéséhez.

A megtartó határok megtalálása, kialakítása és a szabadság érzésének összehangolása az, ami segít bennünket egyéni fejlődésünk útján, támogat a vágyaink, céljaink elérésében és megélésében. Ennek az egyensúlynak a megtalálásában mindannyian folyamatosan úton vagyunk, tanuljuk és gyakoroljuk azt.

Az úton való elindulás és az úton levés megtapasztalásának a vágya hívta életre a Soulness Pszichológiai Központot, melyet egy olyan, gyógyulás lehetőségét nyújtó helynek álmodtuk meg, ahol a hozzánk érkezők egy biztonságos térben találkozhatnak önmagukkal, szabadon tekinthetnek lelkükbe, kapcsolatba kerülhetnek az ott jelenlevő érzésekkel, felmerülő nehézségekkel, aktuális kihívásokkal.

Egy külső segítő aktív jelenlétében megérthetik önmagukat, felismerhetik az aktuális tapasztalataik, nehézségeik hátterében álló összefüggéseket. Rátalálhatnak, kialakíthatják az aktuális kérdéseikre és kihívásaikra a saját, bennük rejlő erőforrásaikra támaszkodva válaszaikat, megoldásaikat. A változás és a változtatás nehézségei, a lelki munka olykor megterhelő folyamat. Ugyanakkor a bennünk jelenlévő korlátaink lebontása végül felszabadultságot, rugalmasságot, feltöltődést, kiteljesedést hoz magával.

Fontosnak tartjuk az öngondoskodást, melynek egyik fontos része a lelki jóllétért tett lépések, mindehhez kíván segítséget nyújtani a Soulness Pszichológiai Központ két alapító tagja: Csűry Angéla klinikai szakpszichológus és Petró Kata tanácsadó szakpszichológus

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Call Now Button